Регистрирай се Register now
Организатор
PROGRESSIVE
Exclusive Media Partner
BTV
GOLD Partner
EDUSCHO BAT Arla Protein кока-кола хеленик ботълинг къмпани българия Златна Добруджа Аз Вярвам и Помагам SAVI
SILVER Partner
IBCS Bulgaria BEYOND MEAT EGE Group
BRONZE Partner
ASTERA Елит-П Хенкел Semana Teo bebe Имекс
Събитието

 
                                                    

В категорично търсене на стойност

                     7 март 2024 г. - ХРАНИ & НЕХРАНИ
 

Изчезва ли промоцията? Не от рафта, а от пазарския списък на потребителите? И идва ли на нейно място търсенето на по-висока цена, зад която се крие реална стойност за потребителя?

В продължение на години агенциите, наблюдаващи тенденциите на пазара отличаваха промоциите като водещ двигател за покупка. Това беше в години, в които никой не говореше за висока инфлация и рецесия. В последната година най-вече високата инфлация стана водеща тема както на глобално, така и на локално ниво - инфлацията засегна доста по-развити от нас пазари и удари както бизнеса, така и обикновените потребители.

В България, ситуацията е сходна, с една малка разлика - потребителите са започнали да търсят стойността пред промоцията. Избирайки продукти, те вече се насочват към онези, които им носят допълнителна стойност и качество. Дори с по-ограничени доходи, купувачите предпочитат да заложат на такива стоки, пред онези, предлагани на ниска цена, зад която се крие съмнително качество. Около тази изненадваща тенденция се обединиха агенциите по време на 14-та PROGRESSIVE конференция.

Дали действително това е новият тренд, който ще оформи пазара на бързооборотни стоки, предстои да разберем по време на 9-тото издание на Category Retail Forum. За поредна година във фокуса на проучванията ще попаднат едни от най-бързооборотните категории храни и нехрани. В кои категории е водещо търсенето на стойност, кои марки се възприемат като носещи допълнителни ползи за потребителите, всичко това предстои да узнаем на 7 март 2024 г.

Запазете още сега датaта 7 март 2024 г. във вашия работен календар!